onsdag den 29. februar 2012

Cykling forlænger livet med over fem år

Du lever fem år længere, hvis du sætter tempoet op på din cykeltur, viser stor dansk undersøgelse. Men husk det er vigtigere at få pulsen op end at cykle langt.

Læs mere: Cykling forlænger livet med over fem år:

tirsdag den 28. februar 2012

Professoren får et kram - Aalborg Universitet

Tirsdag og onsdag bliver ekstra varme dage på Aalborg Universitet. Ikke fordi radiatorerne skrues særligt op - de to sidste dage i februar er i stedet udnævnt til "kram-en-professor-dag". De studerende opfordres til ikke blot at kramme professorerne, men hele det videnskabelige personale.

mandag den 27. februar 2012

Avocado skal bekæmpe slem sygehusbakterie

Avocado. Foto: B.navez
Indianermedicin kan nu være med til at bekæmpe multiresistente bakterier, som især huserer på sygehuse. En dansk forsker fra Københavns Universitet har nemlig hentet blade fra avocadoplanter i den chilenske regnskov med hjælp fra lokale Mapuche-indianere.

søndag den 26. februar 2012

Beboere: Ghettoen er bedre end sit ry

Ubehagelige ord som ghetto og parallelsamfund klistrer til en række socialt belastede boligområder i København og de større provinsbyer. Men i hverdagen lever hovedparten af beboerne i de såkaldte ghettoer fredeligt sammen og hjælper hinanden. Sådan lyder meldingen fra beboerformænd i boligområderne Tingbjerg i København, Vollsmose i Odense og Gellerupparken i Aarhus. Og deres udsagn bekræftes af en ny undersøgelse.

Læs mere på: dr.dk

Et grønnere Bornholm med EU-millioner i ryggen

EUs Socialfond tildeler et bornholmsk projekt 5 mio. kr. Der skal sættes fokus på energirenovering, bæredygtigt byggeri og en lokal forsyningsinfrastruktur.

Unge drikker mindre og senere

Unges afslappede forhold til alkohol har længe skabt panderynken og bekymrede miner hos forældre og andre voksne. Men nu er der for første gang rodfæstede tegn på, at teenagere drikker mindre og begynder senere.

Læs mere: Unge drikker mindre og senere - dr.dk/Nyheder/Indland

Urter og bær kan konservere kød

Naturligt konserverede kødprodukter er på vej til køledisken. Forskere har fundet frem til otte krydderurter og bær, der kan konservere kød og byde på spændende nye økologiske smagsoplevelser.

Læs mere: Urter og bær kan konservere kød | Videnskab.dk