søndag den 5. august 2007

Superbrugsen hjælper økolandmænd frem

Onsdag d. 8. august giver Superbrugsen 20% af dagens omsætning af økologiske varer til Økologisk Landsforening. Pengene skal bruges et omlægningstjek hos landmænd der måske vil skifte til økologisk landbrug.

Salget af økologiske varer er stigende. Superbrugsen har i år solgt 25 procent mere end samme tid sidste år. Lige nu mangler der mindst 250 økologiske landbrug i Danmark for at efterspørgslen efter økovarer kan dækkes. Der kan hurtigt opstå en mangel på nogle produkter.

Samtidig går mange landmænd og overvejer om de skal lægge om til bæredygtigt landbrug. Men det er en stor beslutning og derfor skal pengene fra Superbrugsen gå til omlægningstjek, hvor en økologikonsulent kommer ud til landmanden og sammen med ham gennemgår hele gården, så landmanden kan få et overblik over hvad det vil betyde for ham at skifte til økologisk dy

SuperBrugsens støtte vil sikre minimum 40-50 landbrug denne grundige kick-start til økologi. Men hvis kunderne i SuperBrugsen denne dag køber væsentlig flere økologiske varer, end de plejer, kan endnu flere landmænd få et omlægningstjek.

Superbrugsens normale salg vil sikre at 40-50 landmænd kan få omlægningstjek. Men hvis du og jeg udskyder vores økokøb et par dage og på onsdag køber godt ind, kan vi være med til at få endnu flere landmænd til at lægge om til mere miljøvenligt landbrug.

Læs mere hos: coop.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar