mandag den 10. december 2007

Giv et mikrofinanskit, et malarianet eller skolegang i julegave

Sidste års julegaveidé “Giv en ged” fra Folkekirkens Nødhjælp har i år spredt sig til flere andre hjælpeorganisationer.

Ideen, der startede i England har siden spredt sig til hele Europa. I år er udover Folkekirkens Nødhjælp også UNICEF, Care, Dansk Røde Kors og Ibis blandt de hjælpeorganisationer, der har valgt at tilbyde u-landshjælp via gavekort.

UNICEF tilbyder 5 malarianet for 189 kr (læs om effekten af malarianetpå godt-nyt.dk) eller poliovaccine til 100 børn for 103 kr.

Care foreslår dig et mikrofinanskit, bestående af en stålkasse med tre hængelåse, regnskabsbøger og undervisning. Modtagerne af et mikrofinanskit skal indbetale små ugentlige beløb til en forening, de selv danner. Til gengæld får de hurtigt mulighed for at optage lån. Det kan for eksempel betyde, at der bliver råd til jord, husdyr, undervisning eller endda bryllupper og begravelser. Kittet koster 300 kr.

Hos Dansk Røde Kors kan du give en gave “der falder i god jord”, nemlig såsæd og landbrugsredskaber til flygtninge i Uganda (175 kr.) Eller hvad med et års skolegang til et forældreløst barn i Malawi eller Zimbabwe for 350 kr.

IBIS tilbyder mad til 20 maya-børn i Guatelmala. Halvdelen af alle børn under fem år i Guatemala er underernærede. Situationen er værst blandt mayaerne i landområderne. Med denne gave sikres 20 børnehavebørn et godt og nærende måltid, samt et glas mælk for 150 kr.

Folkekirkens Nødhjælp er selvfølgelig med igen i år med de klassiske “Giv en ged/ris/høns”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar