torsdag den 2. oktober 2008

Right Livelyhood Award - Den Alternative Nobelpris 2008

Årets alternative Nobelpris, Right Livelyhood Award, er i blevet uddelt. Denne gang skal de 2 millioner svenske kroner deles mellem de følgende fire:

Krishnammal og Sankaralingam Jagannathan,(Indien), og deres organisation LAFTI (Land for the Tillers’ Freedom) i Indien, som modtager prisen for deres livslange arbejde for at virkeliggøre Ghandis visioner om social retfærdighed og bæredygtig menneskelig udvikling, for hvilke de bliver omtalt som “Indiens sjæl”.

Amy Goodman, (USA) grundlægger og prismodtager som vært på Democracy Now!, en græsrods global TV/radio daglig nyhedstime, får prisen for at udvikle en innovativ model for ægte uafhængig politisk journalisme, som bringer de alternative stemmer, som ofte er udelukket fra de store medier, ud til millioner af mennesker.

Asha Hagi (Somalia) for hendes arbejde for at fremme kvinders deltagelse i freds- og forsoningsprocessen i hendes krigshærgede land. Også selvom dette arbejde påfører hende en stor personlig risiko.

Monika Hauser (Tyskland), gynækolog og grundlægger af medica mondiale, får prisen for hendes utrættelige engagement i arbejdet med kvinder, der har oplevet den værste seksuelle vold i nogle af det farligste lande i verden, og for at arbejde for at give disse kvinder social anerkendelse og erstatning.

Læs også om sidste års vindere og mere om Right Livelyhood Award på godt-nyt.dk

kilde: rightlivelyhoodaward.org

Ingen kommentarer:

Send en kommentar