onsdag den 28. januar 2009

Flere vil have de gode nyheder :-)

“Hvordan ville det være at vågne op til gode nyheder hver dag? Hvordan ville du have det med lige at høre en række opløftende, positive nyheder, inden du gik i seng om aftenen?” Sådan indleder Ole Vadum Dahl beskrivelsen af en ny Facebook-gruppe.

Han fortsætter:

“Hvad tror du, det ville betyde for vores fælles tro på fremtiden og livet her og nu, hvis mediebilledet var præget af primært gode nyheder?

Hvad ville der mon ske med finanskriser, kriminalitet, forbruget af lykkepiller og anden psykofarmaka, hvis vi blev opløftet af hverdagens nyheder i stedet for at blive utrygge, nedtrykte og afmægtig af det forvrængede billede af virkeligheden, som medierne skaber?

Vi behøver ikke engang at fornægte, at der også sker negative og ubehagelige ting i verden. - Det gør der. - Men! - mediebilledet er stærkt forvrænget og unuanceret og giver os indtryk af, at det går ned ad bakke på de fleste områder af livet, ikke mindst lige for tiden. - Og det er IKKE sandt! - Verden bliver generelt et bedre og bedre sted at være hver eneste dag! - Historien mere end dokumenterer det.

TV, aviser og andre medier tror, at du og jeg helst vil have sensationsagtige, negative nyheder. - Vil vi det?

Der sker millioner af gode ting hver eneste dag over hele kloden. De fleste af os oplever store og små glæder og mirakler med jævne mellemrum. - Hvad med at dele dem med hinanden?

Når medierne ikke er bevidste om den destruktive virkning af deres nyhedsdækning¨, må vi dels gøre dem opmærksomme på det, og dels kan vi gøre en masse selv.”

Sidst i beskrivelsen opfordrer han alle til at melde sig ind i gruppen og selv bidrage med gode nyheder for at “løfte humøret, livsmodet og tilliden til fremtiden”…

Et godt initiativ som har godt-nyt.dk’s fulde støtte

Er du på Facebook kan du melde dig ind i gruppen

Læs også om en anden Facebook-gruppe der ønsker gode historier

Ingen kommentarer:

Send en kommentar