torsdag den 29. oktober 2009

Fire deler alternativ nobelpris

Den Alternative Nobelpris 2009 (Right Livelyhood Award), der går til personer og organisationer, som arbejder for nedrustning, retfærdighed og bæredygtig udvikling, bliver i år givet til fire personer.

Den særlige hæderspris går til David Suzuki fra Canada for hans mangeårige indsats for at skabe ansvar hos videnskaben samt hans indsats for at skabe opmærksomhed om klimaforandringer. Han bliver fremhævet som en af verdens mest brillante videnskabsmænd og formidlere af videnskab.

Tre prismodtagere får i forbindelse med prisen Right Livelihood Awards en pengesum på 50.000 euro (omkring 372.000 kroner). Det er René Ngongo fra Den Demokratiske Republik Congo, der tildeles prisen for sit mod og sin indsats for at redde sit lands regnskove. Alyn Ware fra New Zealand får prisen for sin indsats for fred og kamp for at skabe en verden uden atomvåben. Cathrine Hamlin fra Etiopien får prisen for sin indsats for afrikanske kvinder og bekæmpelse af sygdomme hos nybagte mødre, hvormed hun har “skabt sundhed og håb” for tusindvis af fattige familier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar