lørdag den 26. december 2009

Danmarks største julefest var digital

Juletræ, rødkål og gaver bænket omkring bordet sammen med familien. Sådan fejrer mange juleaften, men der er også dem, der gør det helt anderledes: De mødes på nettet.

Folkene bag det selvfinansierede sociale netværk www.livsnettet.dk havde regnet med 200 gæster i går, men næsten 7.000 kiggede forbi til digital julefest.Læs mere om julefesten på dr.dk

Livsnettet skriver i deres vision bl.a.:

Livsnettet tilbyder et nyt og anderledes socialt online netværk, der henvender sig til patienter, handicappede, udsatte og deres pårørende og behandlere og tilbyder et medie tilgængeligt døgnet rundt til sparring, deling, støtte og ’hjælp til selvhjælp’.

Det er vores vision at skabe øget trivsel og større følelse af identitet hos den enkelte og tale sammen om alt det, vi kan, i stedet for at fokusere på det, vi ikke kan. Livsnettet er skræddersyet til at fokusere på den enkelte brugers egen historie, oplevelser og erfaringer i en upartisk og neutral ramme, hvor brugeren gratis og uforpligtende kan deltage og bidrage. Netværket tilbyder den enkelte bruger ejerskab, valgmuligheder og et fællesskab med ligesindede, hvor der kan skabes og vedligeholdes relationer og kommunikation i øjenhøjde.

Livsnettet ønsker derudover at tilbyde en trivselsorienteret aktivitetskalender, der synliggører relevante arrangementer og projekter til gavn for brugerne, samt sætte fokus på mennesket, der tager ansvar for eget liv og trivsel .

Det er således perspektivet, at dette sociale medie skal medvirke til at øge livskvaliteten hos brugerne. Både dansk og udenlandsk forskning har dokumenteret, at online patientnetværk kan have stor effekt på brugernes livskvalitet og helbred. At tage aktivt ansvar for eget helbred og trivsel skaber mere og bedre egenomsorg, hvilket medfører færre komplikationer, til gavn for såvel brugerne som sundhedssektoren.

Læs mere og deltag på livsnettet.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar