tirsdag den 20. august 2013

Danmark går øko-amok i næste uge

Økologi er blevet allemandseje i Danmark, og i dag er danskerne verdensmestre i at købe økologiske fødevarer. Men kun knap otte procent af vores daglige forbrug af mad er i dag økologisk, så der er god grund til at fortsætte de gode takter. Derfor bliver Danmark nu også sat på det økologiske verdenskort med det hidtil største samarbejde for at fremme økologien: Den Økologiske Uge.

Økologisk Landsforening, Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Naturfredningsforening, FOOD, dagligvarehandlen og en lang række andre store og små aktører har arrangeret events og øko-oplevelser i Den Økologiske Uge. Kampagnen vil kunne opleves over hele Danmark - i både de store byer og ude på landet. Her afsluttes den med de økologiske høstmarkeder, hvor der forventes mere end 70.000 besøgende.

I København bliver Den Økologiske Uge skudt i gang med et stort økologisk fødevaremarked kaldet ØkoFest på Frederiksberg Runddel i weekenden den 24.-25. august, hvor Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj deltager. I Aarhus går hele Jægergårdsgade økologisk fra på mandag og ugen ud, og her skyder Aarhus' Borgmester Jacob Bundsgaard festlighederne i gang. Økologiske landmænd over hele landet åbner desuden stalddørene til økologisk høstmarked i weekenden d. 31. aug. - 1. sep.

Det kan du få mere info om på www.denøkologiskeuge.dk, hvor du også kan læse om de mange andre aktiviteter i ugens løb.

Læs mere: Danmark går øko-amok i næste uge - Økologi.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar