EUs Socialfond tildeler et bornholmsk projekt 5 mio. kr. Der skal sættes fokus på energirenovering, bæredygtigt byggeri og en lokal forsyningsinfrastruktur.
Samfund - Miljø - Energi - Socialt - Innovation - Lykke - Velvære - Sundhed
søndag den 26. februar 2012
Unge drikker mindre og senere
Unges afslappede forhold til alkohol har længe skabt panderynken og bekymrede miner hos forældre og andre voksne. Men nu er der for første gang rodfæstede tegn på, at teenagere drikker mindre og begynder senere.
Læs mere: Unge drikker mindre og senere - dr.dk/Nyheder/Indland
Læs mere: Unge drikker mindre og senere - dr.dk/Nyheder/Indland
Urter og bær kan konservere kød
Naturligt konserverede kødprodukter er på vej til køledisken. Forskere har fundet frem til otte krydderurter og bær, der kan konservere kød og byde på spændende nye økologiske smagsoplevelser.
Læs mere: Urter og bær kan konservere kød | Videnskab.dk
Læs mere: Urter og bær kan konservere kød | Videnskab.dk
lørdag den 25. februar 2012
Gram Fjernvarme vil bygge verdens største solfangeranlæg
Professor: Kriegers Flak giver billigere strøm til Sjælland
Der er godt nyt på vej til de sjællandske el-forbrugere, hvis regeringens plan om at etablere en havvindmøllepark ved Kriegers Flak bliver vedtaget. Det betyder nemlig billigere el-priser til sjællænderne, siger professor i energiøkonomi ved DTU, Poul Erik Morthorst.
Læs mere på energy-supply.dk
Nye cykelstier skal erstatte betalingsring
Ved at indføre såkaldte “cykelsuperstier” vurderer Københavns Kommune, at antallet af cyklister indenfor kort tid kan øges med 30 procent, og at man derved vil spare omkring 7000 ton CO2 per år. Endvidere anslår de, at cykelstierne vil medføre 300 millioner kroner i besparelser på sundhed årligt.
Læs mere på information.dk
torsdag den 23. februar 2012
Fibre sættes ind i kamp mod tarmsygdom
Der er måske lys forude for mennesker med sygdommen blødende tyktarmsbetændelse. Udvalgte fibertyper fra sukkerroer og kartofler menes at kunne hæmme betændelsestilstanden og mildne sygdommens forløb. Det viser resultater fra et ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet, udført af Louise Kristine Vigsnæs.
Læs mere på dr.dk
Abonner på:
Opslag (Atom)