torsdag den 13. november 2008

Musik er godt for hjertet (og meget mere)

Et studie offentliggjort i tidsskriftet Heart viser, at musisk træning kan være godt for hjertet. Tempoet i musikken - og ikke genren - viser sig at have en gunstig virkning på pulsen og åndedrættet.

Målinger af åndedræt og puls blandt 24 yngre kvinder og mænd blev foretaget før og efter, at de lyttede til uddrag af forskellige musikgenrer. Halvdelen af deltagerne var musikere, den anden halvdel havde ingen musisk træning.

Ugeskrift for Læger skriver, at alle deltagere lyttede til blandt andet raga (klassisk indisk musik), Beethovens 9. symfoni, rap fra Red Hot Chili Peppers, hurtige toner fra Vivaldi samt techno.

Hurtig musik og komplekse toner satte åndedrættet og pulsen i vejret, uafhængig af stilen. Således havde tecno og hurtig klassisk musik samme effekt. Jo hurtigere musik, des større påvirkning af åndedræt og puls. Omvendt var det med langsom og meditativ musik - raga var i stand til at frembringe det største fald i pulsen.
Forskerne bag undersøgelsen foreslår derfor, at musik kan være nyttig som terapi i forbindelse med hjertetilfælde og hjertesygdomme generelt. Derudover har anden forskning vist, at musik blandt andet kan være afstressende, forbedre atletiske præstationer og forøge køers mælkeproduktion.

Fra: Hjertedoktor.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar