lørdag den 15. november 2008

Velgørenhedsknappen, -posen og maosko giver over 1 million krCoops samarbejde med UNICEF Danmark og Folkekirkens Nødhjælp gav i oktober måned 1,2 millioner kroner til de to organisationers humanitære arbejde. Pengene er doneret af kunderne i alle Coops kæder: Kvickly xtra, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’- & LokalBrugsen, Irma og Fakta via Velgørenhedsknappen, Velgørenhedsposen og et par Maosko.

Alene Velgørenhedsknappen gav i oktober 670.000 kroner til de to organisationers hjælpearbejde. Velgørenhedsknappen blev lanceret på flaskeautomaterne i Kvickly xtra i september 2007, og efter en grundig testperiode, har den siden 1. oktober 2008 været installeret på alle flaskeautomater i Coops kæder.

”Vi er rigtig glade for, at danskerne på en nem måde kan donere penge til verdens udsatte børn, for hvem selv små beløb kan betyde forskellen mellem liv og død.

Velgørenhedsknappen er en moderne form for indsamlingsbøsse, der vil komme nogle af verdens fattigste børn til gavn”, siger generalsekretær i UNICEF Danmark, Steen M. Andersen.


”Velgørenhedsknappen er en rigtig god og nem mulighed for at støtte vores arbejde med at bekæmpe sult og fattigdom i verden,” siger generalsekretær Henrik Stubkjær, Folkekirkens Nødhjælp.

For at donere sin flaskepant skal kunden vælge at trykke på Velgørenhedsknappen og yderligere bekræfte donationen med et ekstra tryk for at sikre, at panten ikke doneres ved en fejltagelse. Donationen er 100 procent frivillig, og man kan vælge at donere hele sin flaskepant eller kun en del af den.

Udover Velgørenhedsknappen er samarbejdet mellem Coop Danmark, UNICEF Danmark og Folkekirkens Nødhjælp også mundet ud i Velgørenhedsposen. Den blev første gang lanceret i december 2007, og den 20. oktober blev Velgørenhedspose ”nr. 2” lanceret sammen med et par velgørende Maosko. Velgørenhedsposen koster 20 kroner hvoraf 8 kroner går til de to organisationer, og Maoskoene koster 39,95 kroner, heraf går 10 kroner til UNICEF Danmark og Folkekirkens Nødhjælp.

Der bliver løbende lanceret flere Velgørenhedsposer og andre produkter.

Fra coop.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar