tirsdag den 23. december 2008

Gråhårede danskere hjælper gamle i Ghana

Danske pensionister prøver at eksportere dansk ældrepleje til Ghana i det vestlige Afrika. Dér får gamle i bogstaveligste forstand lov at rådne op i deres eget skidt, fordi mange tror, de er hekse og ikke vil hjælpe dem.

Collins Woode var rystet, da han var hjemme på besøg nær hovedstaden Accra, hvor de gamle stadig levede under kummerlige forhold.

Han besluttede sig for at stifte organisationen Akrowa Aged-Life Foundation, som nu hjælper den gamle dame og 160 andre ældre i området. Flere end 60 er på venteliste, og han håber på at kunne udvide projektet i samarbejde med græsrodsorganisationen Seniorer uden Grænser.

Inger Marie Qvist fra Seniorer uden Grænser er en af dem, der bakker op om projektet:

- Jeg besøgte det i sommer og mødte bl.a. en kvinde, som nærmest var ved at blive ædt op af dyr og insekter. Hun lå bare på en halmmåtte under et utæt tag.

Kvinden har nu fået en plejeseng, en bækkenstol og et gangstativ. Samtidig besøger frivillige ildsjæle fra Akrowa Aged-Life Foundation hende tre gange om dagen.

- Hun er simpelthen så lykkelig, og omgivelsernes har fundet ud af, at der slet ikke er grund til at være bange for hende, foræller Inger Marie Qvist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar