fredag den 5. december 2008

Urtekram vil starte økologisk produktion i Tanzania

Efter at være vendt hjem fra et erhvervsfremstød i forbindelse med regentparrets besøg i Tanzania i november, er Urtekram nu parate til at starte samarbejde om økologisk produktion i landet.

Med støtte fra Danidas business-to-business program vil Urtekram starte samarbejde med tanzaniske farmere om økologisk produktion. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse. Målet er at styrke Urtekrams afrikanske import ved at få direkte leverancer fra farmere i Tanzania.

- Vi har i forvejen en stor import fra Afrika, men nu er vi interesseret i at udvide vores interesser, så vi ikke skal bruge mellemhandlere, men i samarbejde med lokale farmere støtte økologisk landbrug.

- I Tanzania er der gode muligheder. Landet er politisk stabilt, har en god økonomisk vækst og ydermere er klimaet gunstigt for at drive landbrug, siger John Hebo Nielsen, der er bestyrelsesformand i Urtekram, og som var med på turen til Tanzania.

Et andet aspekt af firmaets nye satsning er af mere humanitær karakter.

- Det er klart, at vi i vores branche interesserer os for fairtrade, og Afrika er et naturligt valg. I Tanzania har vi via den danske ambassade fået etableret kontakt til de helt små, lokale farmere, og det er her, det er interessant at få stablet på benene, som også er til gavn forlokalbefolkningen.

Artikel fra okologi.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar