onsdag den 10. februar 2021

Verden kan gøre sig fri af fossil energi allerede i 2035, siger ekspertgruppe | Information

Verden kan gøre sig fri af fossil energi allerede i 2035, siger ekspertgruppe | Information

Verdenssamfundet skal – og kan – stille energisystemet om til 100 procent sol, vind og anden vedvarende energi længe før 2050, hvis klimakatastrofer skal kunne afværges. Allerede i 2030 er det teknisk muligt at have omstillet hele den globale elforsyning til de vedvarende energikilder, og fem år senere, i 2035, vil det samlede energisystem kunne være omstillet og fri for CO2-udledninger.

Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra verdens ledende forskere i grøn energiomstilling i kor med nogle af verdens fremtrædende klimaforskere. Tirsdag afsendte i alt 46 forskere en fælles deklaration til verdens ledere fra en energikonference i Dubai og opfordrede samtidig andre forskere til at tilslutte sig appellen om handling.

»Omstillingen til 100 procent vedvarende energi er mulig og vil ske meget hurtigere, end det generelt forventes,« skriver forskerne, der blandt andet tæller klimaforskerne Michael Mann og Hans-Joachim Schellnhuber samt energieksperterne Andrew Blakers, Christian Breyer, Eicke Weber, Sven Teske og Mark Jacobson.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar