onsdag den 14. november 2007

Right Livelyhood Award - Den Alternative Nobelpris

Som det sikkert er de fleste bekendt modtog Al Gore i år Nobels Fredspris for sit arbejde for at gøre opmærksom på den globale opvarmning. Mindre bekendt er uddelingen af Right Livelyhood Award eller Den Alternative Nobelpris som den også kaldes…

Prisen blev i år delt mellem:

Christopher Weeramantry (Sri Lanka) for hans livslange og banebrydende arbejde for at styrke og udvide brugen af international lov.

Dekha Ibrahim Abdi (Kenya) for at vise hvordan man i forskellige etniske og kulturelle situationer kan forsones på trods af religiøse og andre uenigheder, selv efter en voldelig konflikt og kan knyttes sammen gennem en fælles proces, der fører mod fred og udvikling.

Percy and Louise Schmeiser (Canada) for deres mod til at forsvare biodiversitet og landmænds rettigheder, og for deres udfordring af hvordan man bør tolke nuværende opfattelser af patentrettigheder.

Grameen Shakti (Bangladesh) for at bringe bæredygtigt lys og strøm til tusinder af landsbyer i Bangladesh, fremme sundhed, uddannelse og produktivitet.

Prisen blev stiftet af svenskeren Jakob von Uexkull i 1980 med det formål at fremhæve mennesker, der arbejder for praktiske løsninger på de største udfordringer menneskeheden står over for. Modtagerne, typisk 4 forskellige indenfor områderne miljøbeskyttelse, menneskerettigheder, bæredygtig udvikling, sundhed, undervisning og fred, deler 2 millioner svenske kroner.

Læs mere på rightlivelyhood.org

Ingen kommentarer:

Send en kommentar