torsdag den 18. oktober 2007

Hjælp til etisk handel

Folkekirkens Nødhjælp, Forbrugerrådet og Max Havelaar vil hjælpe danske firmaer med at opføre sig ordentligt, når de investerer i verdens fattige lande.

Fra 2008 kan danske firmaer få hjælp til at sikre, at de varer, firmaerne får produceret i udviklingslandene, er produceret med etikken i orden - altså med både arbejdsforhold og miljøpåvirkning ved produktionen i orden.

Folkekirkens Nødhjælp, Forbrugerrådet og Max Havelaar har taget initiativ til organisationen ”Etisk Handel”, som skal hjælpe virksomhederne med at tage etiske hensyn.

”Organisationen skal være ressource og rådgivningscenter for virksomhederne. Organisationen skal samle og dele erfaringer og viden om vigtige emner som menneskerettigheder, forhold på arbejdspladser, udvikling og miljø - og den måde, virksomhederne påvirker samfundet på, dér hvor de er.

Den nye danske organisation er svaret på stigende efterspørgsel, både fra forbrugere og virksomheder.

Undersøgelser viser, at etisk handel er steget 40 % på verdensplan det seneste år, så flere og flere forbrugere er interesserede i, at varerne produceres på en etisk forsvarlig måde.

”Samtidig har virksomhederne fået fokus på etisk handel, for ingen kan operere i verden uden at bekymre sig om, hvordan verden ser ud,” siger Christian Friis Bach.

Den nye organisation, som ventes at starte primo 2008, støttes af blandt andre Dansk Industri, Dansk Erhverv, Håndværksrådet, LO og en række folkelige organisationer.

Fra Folkekirkens Nødhjælp

Ingen kommentarer:

Send en kommentar