onsdag den 3. oktober 2007

Sund mad, motion og rygeafvænning vinder frem i virksomhederne

Friskpresset juice og frugt, motionsrum og rygestopkurser - er bare nogle af de sunde tiltag flere og flere virksomheder tilbyder deres ansatte. En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser at nu tilbyder 9 ud af 10 virksomheder deres medarbejdere sunde vaner - og det er 20 procent flere end sidste år.

Medarbejdere er vigtigste råvare- Den eneste råvare, vi har her i virksomheden, er medarbejdere. Så derfor er det vigtigt, at de har det godt, siger Peter Leth der er HR direktør i rådgivningsvirksomheden Deloitte.

Her har man gennem længere tid haft blandt andet frugtordning, private sundhedsforsikringer, motionsrum, løbeklub og så er der mulighed for at spise sundt i kantinen.

- Vi markerer, om maden er sund. Hvis den har en grøn markering, er den sund, så har vi én, der er knap så sund. Og så har vi en lille smule mad, der er markeret med rød for dem, der har lyst til at spise det, forklarer Peter Leth

Medarbejdere er gladeOg det er noget der falder i god jord hos medarbejderne, siger konsulent Henrik Falck.

- Det betyder rigtigt meget for mig, at Deloitte gør det nemt at være sund. Det skaber nogle fleksible rammer for at vælge til og fra, siger han.

Og motion og sund mad står øverst på dagsordenen hos mange virksomheder. Det siger Birgitte Meisner Nielsen, der er udviklingskonsulent fra Dansk Erhverv, og netop har stået i spidsen for en undersøgelse af danske virksomheders sunde vaner.

Produktive og raske ansatte- Medarbejdere der oplever, at deres sundhed og trivsel bliver taget seriøst, er medarbejdere der synes, at virksomheden tager dem seriøst. Og virksomheder der tager sundhed og trivsel seriøst får sunde og raske medarbejdere, der er produktive og har et lavt sygefravær. Det er det, hvad man efterhånden kalder en win win - situation.

Undersøgelsen er et led i motionskampagnen “Kom i gang Danmark” - som skal få danskerne til at droppe de dårlige undskyldninger og komme i gang med at træne.

Artikel fra dr.dk/nyheder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar