fredag den 7. september 2007

København vil være Fairtrade-by

På opfordring af Max Havelaar og Mellemfolkeligt Samvirke vil overborgmester Ritt Bjerregaard forsøge at få København godkendt som Fairtrade-by.

På den måde kan København blive foregangsby for resten af Danmark.

“Vores forbrug i København har konsekvenser for menneskers livsvilkår på den anden side af jordkloden. Vi har som samfund et ansvar for, at de ting vi køber ind, er fremstillet under gode arbejdsforhold, og at der er betalt en rimelig løn for arbejdet. Landets hovedstad bør gå forrest og forpligte sig som Fairtrade-by. Derfor er vi gået i gang med at udarbejde et forslag til Københavns Borgerrepræsentation om, at København bliver landets første Fairtrade-by”, siger overborgmester Ritt Bjerregaard.

I dag er der cirka 230 Fairtrade-byer i hele verden primært i Storbrittanien. København står til at blive den første i Danmark.
Som Fairtrade-by forpligter sig til at arbejde aktivt for at øge kendskabet til og forbruget af Fairtrade-mærkede produkter. Det sker blandt andet via kommunens egne indkøb og ved aktivt at oplyse borgerne om fordelene ved Fairtrade produkter. Fairtrade produkter er produceret under hensyn til producenter og miljø. Mærket sikrer, at bønder får en fair pris for deres varer, at arbejdere har ordentlige vilkår, og at miljøet skånes i produktionen.

Kilde: Mellemfolkeligt Samvirke

Læs også: Fair Trade i fremgang

Ingen kommentarer:

Send en kommentar