tirsdag den 20. marts 2012

IEA: Danmark er førende indenfor vedvarende energi

Grafik: barunpatro
Danmark har en af de mest ambitiøse og gennemtænkte planer for overgangen fra fossile brændstoffer til vedvarende energi. Det vurderer IEA - det Internationale Energi Agentur.

Danmark ligger helt i front blandt OECD's medlemslande i forhold til strategier for overgangen til vedvarende energi, klimaforandringer og energieffektivitet. Det fremgår af IEA's landerapport om Danmark, som netop er udkommet. IEA præsenterede rapporten ved et møde d. 21. februar, hvor Klima, Energi og Bygningsminister Martin Lidegaard også deltog.

IEA's positive evaluering af Danmarks energipolitik tager udgangspunkt i den forrige regerings Energistrategi 2050. Agenturet anerkender også, at den nuværende regerings målsætninger sigter endnu højere med det nye energiudspil. Siden man begyndte at arbejde med Energistrategi 2050, er ambitionsniveauet hævet endnu højere med "Vores Energi".

Martin Lidegaard lagde også vægt på det højere ambitionsniveau i sin tale: "Siden Energistrategi 2050 er ambitionsniveauet blevet hævet endnu højere på baggrund af rådgivning fra den uafhængige danske Klimakommission, og jeg er glad for at kunne sige, at der allerede er taget højde for en række af jeres anbefalinger."

IEA kommer i rapporten med forskellige anbefalinger til, hvordan Danmark kan bevare og forbedre sin førende stilling indenfor vedvarende energiforsyning, blandt andet i forbindelse med udviklingen af grønne teknologier.

Kilde: klima- og energiministeriet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar