søndag den 4. marts 2012

Økologi, økologi, økologi...

Den voksende interesse for økologi fylder stadigt mere i medierne. Herunder kan du se et uddrag fra den seneste uges artikler:


27.2. Økologiske foreninger hitter: Flere byer er hoppet med på en ny, økologisk dille, hvor forbrugere selv danner foreninger og sælger frugt og grønt direkte fra landmanden.

28.2. Fem daginstitutioner får en Økomakeover: Engen i Silkeborg er en af de fem daginstitutioner, som har vundet Økologisk Landsforenings Økomakeover. Tirsdag besøgte to professionelle øko-formidlere institutionen og sørgede for lækker økologisk mad og lege med økologisk frugt og grønt.

1.3. Økologien vinder frem i Bayern: Økologien har kronede dage i den sydtyske delstat Bayern. Med 6.500 økologiske landbrug i 2011 er antallet af øko-bedrifter fordoblet de sidste ti år, oplyser delstatens landbrugsminister Helmut Brunner. Bayerns økologiske landmænd dyrker nu tilsammen 200.000 hektar og mere end halvdelen af Tysklands økologiske mælk, kommer fra malkekøer i Bayern.

1.3. U-lande skal overleve på økologi: Glem alt om gensplejsning og intensivt, konventionelt landbrug. Forskning viser, at omlægning til økologi og satsning på småbønder i u-landene kan brødføde klodens voksende befolkning.

2.3. Miljøministeriet - Nye grønne krav til offentlige indkøb styrker miljøet og væksten: Bilerne i den kommunale hjemmepleje skal fremover kunne køre længst muligt på literen og have de bedste partikelfiltre. Mere end hver anden kop kaffe på rådhuset skal være fair trade eller økologisk. Og så skal hver fjerde nye bygning have et lavere energiforbrug end gennemsnittet af nybyggeri.

3.3. Økologien indtager det offentlige: Det er ikke kun hos livsnyderne, at det røde Økologi-mærke er populært. Både på restauranter og i offentlige institutioner sniger de usprøjtede grøntsager og de naturlige kyllingelår sig ind.

3.3. Økologien vokser i kantiner og køkkener: En ny undersøgelse offentliggjort i dag af Økologisk Landsforening viser, at det samlede økologiske salg til danske storkøkkener var 743 millioner kroner i 2011, hvilket er 234 millioner mere end i 2010, altså en stigning på 46 procent på bare ét år.Ingen kommentarer:

Send en kommentar